De massagetherapeut

Als jonge (top)sporter ben ik vaak gemasseerd, toen is me duidelijk geworden hoe een positieve werking massage op het lichaam heeft. Ik had veel baat bij de massages wat betreft herstel, ontspanning en ook ter voorkoming van blessures. De kracht van een goed uitgevoerde massage en wat het met een mens doet of kan doen heeft me altijd gefascineerd en nieuwsgierig gemaakt.

Toen al dacht ik: masseren dat wil ik later ook gaan doen! Na mijn sportcarrière ben ik gaan werken in de logistiek, pas vele jaren later (begin 2000) ben ik mij gaan scholen en bekwamen en ben ik gestart met cursussen en opleidingen op het gebied van massage. Masseur zijn is niet alleen een beroep maar ook een fascinerende passie!

Het merendeel van mijn opleiding heb ik gevolgd bij de DBA (Dutch Bodywork Academy). Daar heb ik achtereenvolgens de klassieke massage, de segmentale massage en de voetreflexzonetherapie geleerd. Vervolgens heb ik daar de Shiatsu Ryoho (volgens de Namikoshi methode) en de Shiatsu zen-style en de Stoelshiatsu met goed gevolg volbracht.

Inmiddels ben ik al heel wat jaren bezig met massage, ben begonnen in een eigen praktijk in Friesland en daarnaast heb ik ook veel werkervaring opgedaan bij een aantal Wellness en Sauna bedrijven in Noord-Nederland. Daar heb ik ook het geven van een Hammam en Hotstone massage geleerd. Een masseur is nooit klaar met leren en uitbreiden van zijn kennis, want momenteel ben ik bezig met de Ayurvedische en Lomi lomi massages, zodat ik deze massages binnenkort ook aan kan bieden.

Ik hoop u binnenkort bij De Massagetherapeut te mogen begroeten.

Joost Schippers