De massages

Klassieke massage of ontspanningsmassage
Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Deze massage wordt als deelmassage en als geheel complete massage gegeven.

Segmentale massage
Deze manier van massage is vooral bedoeld om gerichte klachten aan te pakken door massage toe te passen op die gebieden die overeenkomen met de desbetreffende klachten. Dus wordt er klachtgericht gemasseerd, maar dat betekent wel dat ik niet alleen dat gebied behandel, maar het hele lichaam (het hele lichaam staat met elkaar in verbinding). Daarom kijk ik verder dan alleen het klachtgebied en hierdoor kan deze klachtgerichte massage ook een prettige massage zijn.

Shiatsu
Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage, een lichaamstherapie die doormiddel van drukken met vingers, duimen, ellebogen en de handpalmen volgens een specifieke techniek en met gebruik maken van o.a. je lichaamsgewicht worden gebruikt om druk (dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op de vele shiatsupunten op het lichaam.

Ayurvedische Massage
Ayurvedische massage heeft zijn oorsprong in India. Het is veel meer omvattend dan massage alleen, het is een manier van leven, eten en gedragen. Ik verzorg de verschillende vormen van ayurvedische massage zoals de Marma drukpunten massage en de Abyanga massage met veel olie en veel strijkingen en ook de Indian head massage.

Hotstone massage
De Hotstone massage is een massage die door middel van verwarmde stenen en olie wordt gegeven. Deze massage komt heel goed tot zijn recht als je heel veel spanningen te verwerken hebt gekregen en zorgt voor een hele goede ontspanning.

Stoelshiatsu
Stoelshiatsu, ook wel stoelmassage genoemd, wordt gegeven op een speciale ergonomische stoel, er komt geen olie aan te pas en is laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt.
Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefen ik druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt daardoor weer goed in balans. Ook bevordert de Stoelshiatsu de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties erdoor kunnen verbeteren.